Groningerstraat 176-178
9402 LN  ASSEN
Tel: 0592-346880
Email: info@suurmeijer-assen.nl

Energiebesparing

Remeha Zonlichtsystemen

Zonlicht wordt in Nederland steeds vaker als energiebron voor woningen gebruikt. Zelfs in ons redelijk koude klimaat is een zonneboiler heel aantrekkelijk. U bespaart er per jaar tientallen of zelfs honderden euro’s mee. En minder aardgas betekent ook minder CO². Zonneboilers bieden bovendien het comfort van veel gratis warm water.

Bij Remeha kunt u kiezen uit meerdere zonneboilersystemen. Voor elke woning en elke wamwaterbehoefte is er een optimaal systeem. Rijtjeshuis, hoekwoning of vrijstaande villa. Mooi weggewerkt in het dak, praktisch gemonteerd óp het dak of zelfs op een plat dak. Zó gemakkelijk kan het zijn om duurzaam te wonen.

Waarom nú investeren in een zonneboiler?

U bespaart honderden euro's op uw energiekosten

Eén collector en een kleine boiler leveren al snel € 75,- per jaar op. Twee collectoren en een 200 liter boiler kan u ongeveer €175,- per jaar besparen. Wilt u weten wat u kunt besparen, neem contact op met ons.

Uw woning kan met een zonneboiler een hoger energielabel krijgen

Met ingang van 2013 bent u verplicht het Energielabel, de maatstaf voor het energieverbruik van woningen, te vermelden als u uw huis te koop zet. Kiest u voor een zonneboiler? Dan kan uw woning zomaar een sprong maken op de energieladder.

U verhoogt de waarde van uw woning

Gaat u ooit verhuizen, dan verhoogt een energiezuinig huis ook de woningwaarde. Het energieverbruik van een huis is voor woningkopers steeds belangrijker. Een zonneboiler maakt uw woning veel energiezuiniger. Een huis mét zonneboilersysteem kan geschat wel € 5.000,- meer opbrengen.

U helpt mee het milieu te verbeteren

Met een zonneboiler levert u een flinke bijdrage aan een schoner milieu. Wist u dat u met een zonneboiler tot 60% minder gas verbruikt voor uw warme water? Dat scheelt flink in de uitstoot van CO². En zonlicht raakt nooit op.

U geniet van extra warmwater

Een zonneboiler betekent ook de luxe van gelijktijdig gebruik en een constante stroom van warmwater. Als u onder de douche staat, kan een ander gerust de heetwaterkraan in de keuken open draaien. En een gemiddeld ligbad is in slechts minuten gevuld!

U kunt nú nog profiteren van 6% BTW op de installatiekosten

Tot 1 maart 2014 geldt een BTW-tarief van 6% op renovatie, onderhoud en herstel van woningen. De installatie van een zonneboiler valt daar ook onder. U profiteert nu dus ook nog eens op de arbeidskosten van de installatie.

De Remeha Zonlichtsystemen bestaan uit een zonneboiler – verkrijgbaar in oplopende klassen - met naar wens één tot drie collectorpanelen op het dak. Zonnecollectoren werken op alle daken en elke oriëntatie (Zuid, Noord, Oost en West). Welk rendement een zonnecollector heeft, hangt af van twee zaken: de hellingshoek en de oriëntatie op de zon. Hoe gunstiger de opstelling, hoe hoger het rendement.

 

Voor een zonneboiler zijn maar weinig collectoren nodig. Het systeem gaat namelijk heel efficiënt met energie om. Ook als de zon een dag niet schijnt bent u zeker van warm water. Dan springt de cv-ketel gewoon bij.  En is het water in de boiler te heet? Dan wordt de watertemperatuur aangepast door de automatische toevoeging van koud water. U heeft dus altijd warm water op de juiste temperatuur!

Wat kost een zonneboilersysteem?

 

Bij Remeha kunt u kiezen uit meerdere zonneboilersystemen. U heeft al een systeem in huis vanaf ongeveer € 1.500,- (excl. installatie).
Die investering kan oplopen naar zo'n € 4.000,- als u meer capaciteit of meer comfort wilt. Nóg meer energie bespaart u door meteen de cv-ketel te vervangen. Nieuwe cv-ketels gaan veel efficiënter met energie om. Zeker als uw ketel al wat ouder is, loopt uw totale besparing dan al snel flink op.

 

Komt u in aanmerking voor subsidie?

Veel gemeenten staan positief tegenover investeringen in duurzame energie. Inwoners kunnen er rekenen op subsidie. Ook bij de investering in zonneboilers. Misschien biedt uw woonplaats ook wel die mogelijkheid.

Kijk daarom op Energiesubsidiewijzer.nl. Het is een handige website, die laat zien of uw gemeente bijdraagt in de kosten. Bijvoorbeeld in de vorm van een subsidie. Of door een andere stimuleringsregeling of financieringsconstructie.

 

 

 • eTwist

  Met de slimme eTwist thermostaat en gratis eTwist app regel jij je verwarming snel en moeiteloos, waar je je ook bevindt!

  Geen smartphone of tablet? Geen probleem, want met de slimme draai-/drukknop beschik je ook zonder wifi over de volledige functionaliteit

  Lees meer...
 • Remeha qSense

  Met de komst van de qSense wordt het succes van de Remeha iSense in een kleiner jasje voortgezet. De qSense is een eenvoudige, kleine, compacte regelaar máár met dezelfde grootse comfortprestaties als de iSense.

  Lees meer...